September lider mot sitt slut...

hösten är här. Löven börjar gulna..o falla t marken... kyligare har det blivit med. Nätterna o morgnarna fryser man om nosen om man e ute. Å andra sidan så gör man de inomhus oxå om man sover m öppet fönster o inte har täcke i påslakanet. 
Har bestämt mej för att börja m täcke :-D men jäklar i den att jag tänker ta på mej strumpor...de får allt bli Okt först. Nån måtta får de vara ;-) 
Annars händer de inte mycket, sjukskriven o kan inte göra så mycket åt det. Bara att inse det o göra de bästa av tiden.
Känns bara tufft då jag förlora så mycket ekonomiskt.... ngr tusenlappar gör skillnad, det känns när man e ensam om allt.
Har man en partner o delar allt ekonomiskt så är det inte lika kännbart. Som de är nu så fixar jag räkningar o de nödvändigaste...men inget utöver.
Tur att jag fick löneförhöjning..retroakt sen April...annars hade de varit katastrof.
 
 Jag tänker på dessa besparingar.... fick höra av en jobbkompis att chefen hade sagt att en person var anställd bara för att se över våra scheman, hur vi lägger dom, om det är acceptabelt m tvättstugeschema lr om det ska bli grundschema?????
Hallå....är detta sant, är det möjligt att det läggs pengar på såna saker när det dras in på så mycket annat ? Fy, jag hoppas verkligen inte. För jag tror inte många vill gå ifrån vårt schemaläggnings sätt..inte när det funkar. Men chefen vill även veta hur mycket tid vi lägger på just schemaläggning !! Jag fattar noll...men de är ju inget ovanligt.
Man blir helt snurrig i skallen, vik har dom sparat bort.... ist för ord pers gå in o jobba...Få kval övertid, oj vad billigt. Och va pigg o alert personal de blir.... jobba 100% + lite till lr mycket mer pga vikbrist.Rimmar illa...Vi behöver ju vik, vem ska ta över efter dessa som går i pension t.ex. 
Ja inte vet jag.... orkar inte lägga ner tid på att grubbla på det med.
 
Hela världen är ju upp och ner...folk behandlar andra illa, nästintill mobbing. Folk skadar o misshandlar andra människor o djur...Vissa anser att andra människor inte har ngt värde längre...m m m m.
 
Sorger o bedrövelser...
 
Och mitt i allt elände....
så dyker det upp en solskenhistoria.... ngt som ger hopp om mänskligheten igen  :-)