Då har vi gått över till vintertid igen.

Antagligen så väntar väl en trist tid, med is ömsom slask... mina barndoms vintrar är förbi... Förresten så långt tbx i tiden behöver jag inte gå. :-) När mina barn var små så var det ff vinterlandskap, rikligt med snö o en kyla som höll måttet. Inte en massa slask o töande titt som tätt. Har läst att vi ska få en jäklig vinter i år.... bara vänta å se, hoppas på det bästa. Jag har sagt de förr o säger det igen... tiden går så fort. Jag hinner inte med. mest jobb som gäller, den lediga tiden är jag skit slut så då orkar jag knappt umgås m fam o vänner. Hade en kort vecka veckan som gick, inte hann lr orkade jag med så mycket. Åkte o tog en fika med en nätvän i grannstan, trevligt :-) Första ggn vi sågs efter att ha haft kontakt i ngr år. Han verkar vara lika snäll o trevlig som jag fått uppfattning om via mejl osv. Såna vänner vi alla vill ha. :-) Tyvärr så råkar en del på fel slags vänner... vänner som sprider en massa lögner.. och gör alltför att svärta ner. Tar på sej offerkoftan ! Men vi som känner den drabbade som råkat ut för illvilliga tungor.... vi vet vad som är troligt o vad som är otänkbart. Vad finns annat att göra än att stå vid dennes sida o finnas där när en axel behövs lr ett lyssnande öra. Så mycket hemskt som händer i världen... även på vår egen bakgård... då känner iaf jag att det är själve f*n att vi inte kan låta bli att sprida skitsnack. Man kan inte älska alla men man ska väl för jösses namn kunna uppföra sej o inte sänka sej ner i skiten. Lite mindre ego o mer empati vore önskvärt... Human... Många tycks ha tappat betydelsen av det ordet. Jag är så glad, tacksam över mina vänner... för att vi finns för varandra. Har förstått att vi är lyckligt lottade. Mina barn och banrbarn jag är så glad för att vi har så nära o fin kontakt. Att vi kan prata om allt och att vi finns där för varandra. I vått o torrt.. Är inte alla förunnat att ha det så som vi har det... sorgligt men sant :-/ En av mina nära vänner har legat på sjukhus en tid, Hurvida det blir op lr inte vet vi inget om just nu. Mycket som följer isf... förbud att köra bil bl,a om oturen är framme. Med påföljd att h*n inte kan åka o hälsa på vänner lite varstans i landet så lätt om det skulle bli så. Men vi hoppas på det bästa annars så får vi fixa de på ngt sätt :-) Ja det är väl det jag hade på hjärtat just nu. Ska ta o börja fixa matlådor t veckan... en lång arbetsvecka så det kommer att gå åt ett antal lådor.

Smittsamt.

Det finns mycket som smittar rumt oss.... inte bara när det gäller sjukdomar. Utan även hur vi är mot/med våra medmänniskor... Människor vi möter på vår arbetsplats... folk vi stöter på ute på gator o torg. En positiv utstrålning gör under... ett leende smittar av sej.... ett gott skratt smittar som en löpeld. En negativ o pessimistisk attityd... drar ner de flesta som finns i närheten. Möts man av sura miner o bara en massa negativitet på jobbet , så försvinner arbetslusten rätt fort. Nu menar jag inte att man ska gå omkring o föreställa sej... men vi kke kan tänka på att vårt leende kan förändra en hel dag för kke just den personen vi möter i detta nu. Allt är så anti, negativt i större delen av vår värld sen en tid tbx. Inte konstigt att var och en av oss tappar sugen ibl..... att vi blir sura o tvära. Inget blir ju bättre av att vi går o e ilskan o har mungiporna nere vid knävecken... försök att tänka lite positivt, vi har ju faktiskt mycket att glädjas åt. Allt e ju inte pest o pina. Jag mår inte bra av att bli påverkad av en massa negativitet... det finns nog ingen som gör om sanningen ska fram. Så jag ska försöka ännu mer .... att ge folk jag möter mitt leende :-)

Har en sån där period...

då jag inte vill prata med ngn. Inte heller skriva en massa. Vill inte va aktiv alls. Jobba räcker bra för nu.. jag e tillräckligt aktiv o social där. Ibl så önskar jag att jag fick gå i idé o bara vara, ensam med mina tankar. Ingen kontakt alls m ngn som vill ha svar på guuu vet vad... inte en massa lössnack. Tillför inget då jag känner så här.