Lite att tänka på.

mycket här i livet....när det kommer t oss själva kan vi påverka

Vi kan faktiskt avgöra...om vi ska ge upp...bara strunta iallt...

Eller ...ska vi spotta i nävarna...ta tag i det som behövs...och göra vårt bästa...av situationen.

Det är ju faktiskt så att....VI bestämmer om vi ska bli trampade på..
lr om vi ska.....lägga i lite jävlar anamma.

Den här lilla storyn...borde vi alla ta till oss, och leva efter :-)



En dag föll bondens åsna ned i en brunn. Åsnan tjöt högt medan bonden försökte fundera hur han skulle göra för att få upp den ur brunnen. Slutligen bestämde han sig för att åsnan ju var så gammal och att han ändå hade tänkt att fylla igen brunnen, då kunde han ju lika gärna begrava åsnan i brunnen direkt. Det var bara inte värt att försöka få upp åsnan ur brunnen.

Han bjöd in sina
grannar för att hjälpa honom med att skyffla jord och grus i brunnen. Åsnan började nu förstå vad som var på gång och tjöt fruktansvärt. Sedan, till allas förvåning, började han lugna ned sig. En stund senare böjde sig bonden över brunnen och tittade ned. Han blev förvånad över vad han såg. När varje skyffeltag landade på åsnans rygg gjorde han något häpnadsväckande. Han skakade det bara av sig och tog ett steg upp.

Grannarna fortsatte att skyffla, åsnan skakade av sig och flyttade sig sakta upp i brunnen. Snart hurrade alla när åsnan blev synlig uppe vid kanten och snart tog helt enkelt åsnan ett steg över kanten och vandrade lycklig iväg.

Livet kommer att skyffla mycket smuts över dig. Då gäller det att ta sig ur brunnen genom att skaka av sig det som faller på dig och ta ett steg uppåt. Alla våra bekymmer är samtidigt en möjlighet att växa som människa genom att ta ny sats. Vi kan ta oss upp ur de djupaste brunnar om vi bestämmer oss för att aldrig ge upp. -Skaka bara av dig och gå!





Jag får nog ta o fundera på de här själv....

behöver tänka om....kasta bort...

ngr tankar, som suger all energi ur mej.

Mår inte bra inombords...har en stor klump i magen...och i halsen.

känner hur det lixom bubblar i mitt inre...

oron gnagar!

Ge mej styrka....

kunna skaka av mej...

ta in positiva tankar ist...

som fyller mej ....med en go värmande glädje.

Fyller mej med tillförsikt....






#1 - - Eva:

Det här är en svår fråga..beroende på vem man frågar ellr säger detta till.

Visst har vi ett val, det har alla, MEN..de finns tyvärr ska jag säga de som har gått i väggen i sina försök. Att de återupprepade ggr försökt detta..alldeles själv och utan peppning från olika håll.

Och en del ger sig inte, de försöker igen och igen och igen..en del lyckas men en del tappar alla sugar på vägen i sin strävan dit hän.

De kanske finns så mycket omständigheter kring en del människor , som gör att det tagit stopp.

De kanske behöver någon som tror på dem och puschar dem, och de är kanske just det som fattas dem.

De finns inga enkla lösningar på allt, en del kanske ska gå irrvägar för att nå sina mål. Så mycket bättre kommer de kännas den dagen de nått dit.

Men livet i sig självt är ett kämpande, och vem har sagt att det ska va lätt att leva. De är väl för att vi lärt känna svårigheterna där i som vi uppskattar det som mest då det går bra. Ingenting är självklart..ingenting ska man ta för givet.

Jag har hört många säga att ryck upp dig till personer som redan ligger ner..de är "bara" att ta tag i sakerna så de blir gjorda.

Det är nog de mest förödande man kan säga till en som befinner sig i det läget. För de känner sig ännu mera värdelösa än innan.

De vet jag ju att inte du menar med detta nu, men jag kunde inte låta bli att komma in en sväng på detta att göra något åt sin situation, bara för att ge ett exempel på när de inte fungerar på en del.



Men det är alltid bra med dessa ramsor och liknelser som du ger här, för de får en att tänka efter.

Jag har rensat genom åren , och inte har det varit lätt.Det har varit oerhört tufft att rensa både i sig själv och sin omgivning.

Kanske bryta bekantskaper som suger ens energi och som gör att man sänker sig i stället. Bara för att må bra själv och umgås med människor som ger lika mycket som jag själv ger.

Välja de som jag tycker ger mig något när de gäller dagligdax rutiner, ändra så det blir meningsfullt.

hmm..ja du får en att sätta igång och skriva iaf hihi

Tack för att du delar med dig av visdomsorden.



Kram Eva <3

#2 - - Gunsan:

Tack för du påpekar o ger lite mer att bearbeta o tänka på. Visst har du rätt, självklart.Det är inte lätt de här livet, och de allra flesta av oss behöver lite hjälp på traven..en del behöver mer än så. De där ryck upp dej är ju fruktansvärt att höra, men det är väl ett utdöende uttryck får jag hoppas. Många ggr så kan en väns stöd vara avgörande hurvida vi ska kunna hålla näsan ovan ytan...klara oss... gå vidare.

Bekanta som får oss må dåligt, gör vi bäst i att lämna. Men ibl så är inte det så enkelt heller, de kan vara mycket som spelar in. Jag kan bara hålla m dej. :-) Tack än en ggn för dina visdomsord. Kram <3